Skip to main content

Blåkors Kisumu, Kenya

Siden Frank Future startet har vi vært en del av dette fantastiske arbeidet. Arbeidet har vokst veldig og Blåkors Kisumu har fått stor og god effekt for mange liv.

Vi er stolte av å stå med som støttepartnere i dette arbeidet.

Kisumu er en av øst-Afrikas største byer og det er mange gutter som ender på gata av diverse grunner. Disse blir lett avhengig av å sniffe lim som har en sultdøyvende effekt. Ishmael Shem begynte på 90 tallet å ta til seg gategutter i eget hjem for å hjelpe de til et bedre liv. Etter å ha jobbet med dette gjennom mange år ble Blåkors Kisumu startet opp i 2009. Blåkors Kisumu jobber nå med rusavhengighet på flere nivåer, både preventivt i samfunn, i skoler og med rehabilitering.

KKH- Kingdom Kids Home er et gatebarn program. Her arbeides det med oppsøkende virksomhet ute på gata. De kartlegger historien til hver enkelt og prøver å få til gjenforening med familie hvis det er mulig. I tillegg jobbes det med ordninger som sikrer skolegang, støtteordninger og alternative boløsninger for de som trenger det mest.

Å hjelpe et barn er et langtidsprosjekt, og arbeidet er utfordrende på mange vis. En av utfordringene er økonomi. En av aksjonærene i Frank Eiendom er en god venn av Ishmael og har vært i Kisumu flere ganger. Som et resultat av det nære kjennskapet til arbeidet har dette blitt en av Frank Futures hjertesaker. Det er fantastisk hver gang et barn kan snus fra gateliv til et liv med fremtid og håp.

Frank Future har vært med å hjelpe til med oppgraderingsarbeid av huset, nye toalettfasiliteter og 2 motorsykler slik at arbeidet med å nå ut kunne bli mer effektivt. Nå bidrar FF med fast støtte for å bidra til holde arbeidet gående.

Bare i 2020 så gjorde støtten fra oss på 36.000kr slik at 13 barn kunne gå fra et liv på gata til å gå på skole og ha håp for fremtiden.

Kampanje: Gi en buss!

Frank Future ønsket å gjøre en kampanje som ville gi denne organisasjonen et stort løft og de trenger en buss.
Blåkors Kisumu arbeider direkte med ca 1800 barn og unge, og indirekte med 4000. Dette gjennom aktiviteter som livsmestringskurs, sport, kunst og arbeid med gatebarn. Det er mange tilstelninger hvor transport av barn og personell koster dem dyrt. Noen tilstelninger holdes langt unna og mange ganger begrenses mulighetene på grunn av transportkostnader. De må ofte leie transportmidler og det blir dyrt.

Bussen vil fungere som sikkerhet og stabilitet for staben da de i mindre grad trenger å bruke offentlige transportmidler som ikke alltid er 100 % trygt.
Tanken er at bussen også skal være en inntektskilde for organisasjonen. Når den ikke blir brukt av organisasjonen så ønsker de å leie ut bussen med sjåfør og dermed tjene inn penger som igjen drifter bussen gjennom vedlikehold og lønn til sjåføren.

Ved å gi en buss så rekker de lenger og får hjulpet flere.
Vi håper dermed å klare å samle nok penger og at du eller din bedrift er med på laget.

100 % av hva du gir går direkte til den bussen. Hvor god kvalitet bussen får avhenger hvor mye vi klarer å samle inn.
Vi har gått sammen med Blåkors Norge i denne saken og dermed så får du også skattefradrag på summen du gir, både som privatperson og firma. Opp til en sum av 50 000.

Bli med da vel!! Gi en buss!